MEDIA

06

Octombrie

Câștigătorii Bibliotecă pentru Școala Mea

Ne face plăcere să vă anunțăm aici câștigătorii lunari ai premiilor programului Bibliotecă pentru Școala Mea 2024.


Februarie 2024

PREMIUL LUNII FEBRUARIE, în valoare de 500 de lei va ajunge în judeţul Călăraşi, la BIANCA ȘTEFANIA DULEA, elevă în clasa a V-a, la Ṣcoala Gimnazială Nr. 1 Fundeni.

Deşi are numai 11 ani, Bianca a realizat o prezentare interesantă, originală şi atractivă, în care a surprins semnificaţia textului cărţii „Un Băiat de nota 10” de Alec Blenche, respectând, în acelaşi timp, şi tematica – „Lectura cu asocieri”. Felicitări, Bianca! Eşti o fetiţă de NOTA 10!


Martie 2024

PREMIUL LUNII MARTIE, în valoare de 500 de lei, va ajunge la MIHALACHE ALESSIO GABRIEL, elev în clasa a V-a la Ṣcoala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu” din comuna Cudalbi, judeţul Galaţi.

Alessio a încercat, cu inocenţa specifică vârstei, să răspundă primei provocări lansate de noi, mai exact dacă un băiat ca Sumki, protagonistul cărţii cu acelaşi nume, de Amos Oz, poate fi real sau rămâne doar un produs al imaginaţiei autorului. Felicitări, Alessio!

Felicităm toţi copiii care au citit cartea lunii martie şi care au răspuns celor două provocări şi le urăm succes în etapele următoare ale proiectului. Felicităm şi mulţumim, de asemenea, profesorilor coordonatori ai cercurilor de lectură din şcolile partenere în acest proiect


Aprilie 2024

PREMIUL pentru cea mai bună prezentare a LUNII APRILIE, în valoare de 500 de lei, a fost câştigat de IULIA BĂLȚAT, elevă în clasa a V-a, la Ṣcoala Gimnazială Unirea, structura Valea Cânepii, judeţul Brăila.

Iulia a realizat o planşă în care a ilustrat harta aventurilor grupului de prieteni din cartea „Eroi din întâmplare” vol.I – „Ninsoare de martie”, de Liviu Chifane. Micuţa cititoare a impresionat prin fidelitatea faţă de text, minuţiozitate, ordonarea cronologică, precum şi prin citarea secvenţelor conţinând indicii spaţiali ai acţiunii.


Felicitări, Iulia! Felicitări, doamnă profesor coordonator Aurelia Popescu! Felicitări, dragi copii şi profesori din toate şcolile participante pentru prezentările deosebite care au ajuns pe adresa fundaţiei în luna aprilie!


Mai 2024

LUNA MAI aduce DOUĂ PREMII în valoare de câte 500 de lei pentru cele două cărţi citite de copiii înscrişi în proiectul „Bibliotecă pentru şcoala mea”:

SEBASTIAN MIHALACHE – Ṣcoala Gimnazială Unirea, judeţul Brăila – cartea „Cititorul din peșteră”, de Rui Zink

MARIA GEORGIANA CRISTACHE – Școala Gimnzială Nr. 1 Ileana, judeţul Călărași – cartea „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, de Mark Haddon

Nu numai cărţile au fost diferite, ci şi tematica prezentării, iar copiii ne-au încântat, ca de fiecare dată cu lucrările lor. Evaluarea şi departajarea au fost extrem de dificile, dat fiind numărul mare al materialelor primite, precum şi calitatea acestora. Dincolo de criteriile clare ale evaluării, principiul originalităţii, al unicităţii abordării au constituit criteriul final de departajare, în condiţiile în care foarte multe lucrări aveau abordări şi chiar formulări similare.

Vă mulţumim tuturor pentru munca depusă, copiilor şi profesorilor coordonatori, şi vă transmitem sincerele noastre felicitări. SEBASTIAN MIHALACHE, elev în clasa a V-a la Ṣcoala Gimnazială Unirea, judeţul Brăila, a abordat inedit, multimodal, textul cărţii, fiind deopotrivă actor în dublu rol, regizor, scenarist, grafician, deşi are numai 11 ani.


Iunie 2024

PREMIUL LUNII IUNIE, în valoare de 500 de lei, ajunge în judeţul Galaţi, la IULIA RAISA ROPOTAN, elevă la Ṣcoala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu” din comuna Cudalbi.

Raisa a ales să redea, sub forma unei benzi desenate, călătoria lui Gulliver în Lilliput şi a reuşit să surprindă toate momentele importante ale acţiunii din această primă parte a romanului.

Deşi abia a terminat clasa a V-a, a combinat creativ toate elementele de structură ale unui text multimodal de acest tip, lucru care a compensat micile stângăcii narative sau scăpări ortografice.


Iulie 2024

PREMIUL pentru cea mai bună prezentare a lunii IULIE, în valoare de 500 de lei, a fost câştigat de ANDREIA GIORGIA GURBELEA, elevă în clasa a VII-a, la Ṣcoala Gimnazială Ṣerbăneşti, din comuna Corbița, județul Vrancea.

Andreia a realizat o caligramă foarte elaborată, în care a redat mesajul textului cărţii „Pilotând prin ploaie”, de Garth Stein. Prezentarea elevei vrâncene impresionează atât prin aspectul structural tehnic şi estetic, cât şi prin cel semantic, care surprinde şi decodează multitudinea semnificaţiilor textului.


August 2024


Ne bucurăm enorm când activităţile proiectului „Bibliotecă pentru şcoala mea” se transformă în adevărate provocări care stimulează imaginaţia copiilor şi dau frâu liber gândirii creative.

Iată că PREMIUL LUNII AUGUST , în valoare de 500 de lei, ajunge la IOANA AGATA BABEŞ, eleva din comuna Umbrărești-Deal, judeţul Galați, cea care a câştigat şi premiul pentru popularitate, în prima ediţie a proiectului.

De data aceasta, Ioana a realizat un text multimodal, o prezentare nuanțată a personajului Anibalector din cartea „Cititorul din peșteră”, de Rui Zink, punând în evidență diversitatea opiniilor despre el.

Este Anibalector un personaj pozitiv sau negativ? Fetiţa de clasa a VII-a de la Ṣcoala Gimnazială „Sf. Stelian” şi-a pus în valoare, în redarea acestui răspuns, talentul, imaginaţia, îndemânarea, carisma, abilităţile jurnalistice şi regizorale. Minunat, nu-i aşa?

Felicitări, Ioana! Felicitări, doamnă profesor coordonator Monica Babeş!

Felicitări, dragilor, pentru lucrările minunate, venite din toate colţurile ţării, cu care ne-aţi încântat şi în această lună de vacanţă! Vă dorim tuturor un an şcolar minunat, cu multe reuşite!


Septembrie 2024


Premiul lunii septembrie, în valoare de 500 de lei, a plecat către două fetiţe de clasa a VI-a, din localitatea Smeeni, judeţul Buzău.

MARIA STAN și MĂDĂLINA AVRAM sunt eleve la Ṣcoala Gimnazială Smeeni, fac parte din cercul de lectură „Muguraşii”, coordonat de doamna profesoară Mihaela Burlacu, şi au realizat, prin joacă, tema acestei luni, în urma lecturii cărţii „Zona Zero”, de Allan Gratz. Jucând şotronul, premiantele noastre au evidenţiat asemănările şi deosebirile dintre Brandon şi Reshmina, cei doi protagonişti ai cărţii.

Vă mulţumim, fetelor, pentru că ne-aţi purtat, pentru câteva minute, în lumea copilărilei şi în universul autentic al satului din Bărăgan, în care i-aţi adus şi pe cei doi copii, Brandon şi Reshmina. Felicitări pentru că citiţi, pentru creativitate şi inocenţă, pentru mesajul pe care l-aţi transmis odată cu rezolvarea sarcinii: copiii trebuie să se joace, să crească, să înveţe şi nu să se confrunte cu orori precum războiul sau terorismul.

Felicitări, Maria! Felicitări, Mădălina! Felicitări, doamnă profesoară Mihaela Burlacu!

Felicitări tuturor copiilor pentru prezentările lunii septembrie! Lectură plăcută în continuare şi inspiraţie în realizarea machetelor pentru luna octombrie!


Octombrie 2024

Iată că avem şi câştigătorul lunii octombrie!

Premiul de 500 de lei va ajunge la TEODORA BOICU, elevă în clasa a VII-a, la Ṣcoala Gimnazială Nr. 1 Călăraşi, judeţul Botoşani.

Macheta realizată de Teodora surprinde o secvenţă din capitolul X, mai precis bucuria naufragiaţilor, după ce inginerul Cyrus Smith a găsit o soluţie pentru a aprinde focul atât de necesar pentru prepararea hranei, „construind” o lentilă din geamurile a două ceasuri, cu ajutorul căreia a aprins un mănunchi de muşchi uscat, concentrând asupra lui razele soarelui.

Teodora este o cititoare pasionată şi un participant constant la concursul nostru, cu numeroase prezentări trimise.

Nu putem să nu felicităm toţi copiii pentru munca depusă în luna octombrie, pentru machetele deosebit de frumoase şi elaborate, care au făcut ca jurizarea şi alegerea unei lucrări premiate să fie extrem de dificile. De aceea, dragilor, vă mărturisim că, pentru noi, toţi sunteţi PREMIANṬI.

De asemenea, felicităm în mod deosebit elevii de la Ṣcoala Gimnazială Valea Plopului, coordonaţi de doamna profesoară Roxana Mihaela Gavrilă, pentru participarea-record din această lună. Aceştia au trimis nu mai puţin de 31 de machete realizate de tot atâţi copii, câteva dintre ele aflându-se printre lucrările finaliste.

Acum, să ne bucurăm împreună pentru Teodora Boicu, premianta noastră, şi doamna profesoară Livia Primac, coordonatoarea clubului de lectură. Felicitări!