MEDIA

15

Mai

Câștigătorii Bibliotecă pentru Școala Mea

Ne face plăcere să vă anunțăm aici câștigătorii lunari ai premiilor programului Bibliotecă pentru Școala Mea 2024.


Februarie 2024

PREMIUL LUNII FEBRUARIE, în valoare de 500 de lei va ajunge în judeţul Călăraşi, la BIANCA ȘTEFANIA DULEA, elevă în clasa a V-a, la Ṣcoala Gimnazială Nr. 1 Fundeni.

Deşi are numai 11 ani, Bianca a realizat o prezentare interesantă, originală şi atractivă, în care a surprins semnificaţia textului cărţii „Un Băiat de nota 10” de Alec Blenche, respectând, în acelaşi timp, şi tematica – „Lectura cu asocieri”. Felicitări, Bianca! Eşti o fetiţă de NOTA 10!


Martie 2024

PREMIUL LUNII MARTIE, în valoare de 500 de lei, va ajunge la MIHALACHE ALESSIO GABRIEL, elev în clasa a V-a la Ṣcoala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu” din comuna Cudalbi, judeţul Galaţi.

Alessio a încercat, cu inocenţa specifică vârstei, să răspundă primei provocări lansate de noi, mai exact dacă un băiat ca Sumki, protagonistul cărţii cu acelaşi nume, de Amos Oz, poate fi real sau rămâne doar un produs al imaginaţiei autorului. Felicitări, Alessio!

Felicităm toţi copiii care au citit cartea lunii martie şi care au răspuns celor două provocări şi le urăm succes în etapele următoare ale proiectului. Felicităm şi mulţumim, de asemenea, profesorilor coordonatori ai cercurilor de lectură din şcolile partenere în acest proiect


Aprilie 2024

PREMIUL pentru cea mai bună prezentare a LUNII APRILIE, în valoare de 500 de lei, a fost câştigat de IULIA BĂLȚAT, elevă în clasa a V-a, la Ṣcoala Gimnazială Unirea, structura Valea Cânepii, judeţul Brăila.

Iulia a realizat o planşă în care a ilustrat harta aventurilor grupului de prieteni din cartea „Eroi din întâmplare” vol.I – „Ninsoare de martie”, de Liviu Chifane. Micuţa cititoare a impresionat prin fidelitatea faţă de text, minuţiozitate, ordonarea cronologică, precum şi prin citarea secvenţelor conţinând indicii spaţiali ai acţiunii.


Felicitări, Iulia! Felicitări, doamnă profesor coordonator Aurelia Popescu! Felicitări, dragi copii şi profesori din toate şcolile participante pentru prezentările deosebite care au ajuns pe adresa fundaţiei în luna aprilie!